уторак, 19. јун 2018.

Сузбијање нелегалне уличне продаје у Првомајској

Секретарка за инспекцијске послове Соња Подунавац пoдсeтилa je дaнaс на то да је један од основних циљева овог секретаријата успостављање и одржавање комуналног реда у граду. 

– Тако је једна од недавних активности Секретаријата за инспекцијске послове била акција контроле и одржавања комуналног реда и сузбијања нелегалне уличне продаје у Првомајској улици. Комунални инспектори Одељења за инспекцијски надзор над трговином, заједно са комуналним инспекторима Градске општине Земун, обавили су инспекцијски надзор на овој локацији – рекла је за Беоинфо секретарка Соња Подунавац. 

У току инспекцијског надзора, додала је она, у нелегалној трговини затечено је више нерегистрованих субјеката. Од њих је одузета роба која је била изложена продаји.

– Конкретно, одузето је 1.460 килограма разног воћа и поврћа. Нерегистрованим субјектима уручена су решења којима се налаже упис у основни регистар и забрањује обављање делатности или вршење активности до испуњења за то прописаних услова. Због учињеног прекршаја, против њих ће бити поднети и захтеви за покретање прекршајног поступка – истакла је Соња Подунавац.